Ex -Yu

Zagrebačka "Arena" priprema se za prijem zaraženih virusom korona

Zagrebačka "Arena" priprema se za prijem zaraženih virusom korona
Foto: Anadolija | Zagrebačka "Arena" priprema se za prijem zaraženih virusom korona

ZAGREB - "Arena" Zagreb sprema se kao tercijarni prihvatni centar sa najmanje 500, odnosno maksimalno 1.000 kreveta za prijem oboljelih od kovid-19 koji imaju srednje do blage simptome bolesti.

Pripadnici Civilne zaštite su tokom dana u "Arenu" Zagreb postavljali oko 500 kreveta s madracima kako bi ova najveća zagrebačka dvorana, u kojoj se održavaju koncerti i veliki skupovi, bila mjesto za sigurno izvanbolničko zbrinjavanje oboljelih od kovid-19, ukoliko bolnički kapaciteti u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, budu nedovoljni.

"Kapaciteti Arene su, kao što je i do sada bilo postavljano, oko 420 kreveta: 274 kreveta na 3. i 150 kreveta na 1. katu, te 50-ak kreveta za medicinsko osoblje koje će biti na drugom katu u VIP loži. Trenutno se dovoze kreveti i ostali materijali, sanitarne potrebe, stolice, voda...“, kazao je načelnik sektora Državne intervencijske jedinice Civilne zaštite Mladen Vinković.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Istaknuo je kako je "Arena" opremljena s dovoljno sanitarnih čvorova, te kako je to jedan od razloga što je upravo taj objekat odabran za ove potrebe.

"Svaki krevet će biti ograđen paravanom, uz njega ide jedna stolica na koju se mogu staviti osobne stvari i medicinske potrepštine. Apoteka je odvojena pleksiglasom i vratima, koja nije skidana od prvog pripremanja Arene za ovu namjenu“, kazao je Vinković.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

U prvom navratu pri pripremi "Arene" Zagreb za moguću pandemiju, bilo je aktivirano oko 800 kreveta, kada je korišten i njen parter za kojega Vinković ocjenjuje da nije najadekvatniji za ove potrebe, no dodaje kako će i taj dio dvorane biti aktiviran, zavisno od naredbi Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ministarstvo zdravstva Hrvatske u pripremi je za aktivaciju Gradskog vrta u Osijeku, te sportskih dvorana u Splitu i u Rijeci ukoliko broj zaraženih, odnosno oboljelih od kovid-19 u Hrvatskoj bude rastao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije