Ex -Yu

Zagrepčanin optužen da je čekičem ubio ženu

Zagrepčanin optužen da je čekičem ubio ženu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Zagrepčanin optužen da je čekičem ubio ženu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 54-godišnjeg hrvatskog državljanina Nebojše R. za ubistvo supruge, navodi Index.hr.

Nebojša R. se tereti da je ubio suprugu Tatjanu R. (54) u stanu u zagrebačkom naselju Vrbani i to tako što ju je zatukao čekićem.

Zločin se dogodio u noći s a25. na 26. marta, negdje u periodu od 20:30 do 9:30 časova.

Pedesetčetvorogodišnjaka u optužnici terete da je supruzi s namjerom da je usmrti, "tupotvrdim predmetom" zadao više snažnih udaraca u predjelu glave i vrata. Žena je zbog zadobivenih Povreda preminula na licu mjestu.

Jutro nakon zločina tijelo su pronašli radnici koji su došli postavljati stolariju, a optuženog je policija uhapsila isti dan oko 22 časa u obližnjoj Petrovaradinskoj ulici.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produženje istražnog zatvora protiv optuženog zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nebojši R. za brutalno ubistvo supruge sud može dosuditi i samo pet godina zatvora jer je tužilaštvo ubistvo kvalifikovalo kao obično, a ne teško.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije