Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zakazano suđenje Malčanskom berberinu

Zakazano suđenje Malčanskom berberinu
Foto: N.N. | Zakazano suđenje Malčanskom berberinu
Tanjug

Viši sud u Nišu zakazao je danas, nakon pripremnog ročišta, za 8. jul početak suđenja Ninoslavu Јovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju djevojčicu iz sela Suvi do.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, tužilac je predstavio optužnicu i dokaze koji je potkrepljuju, a Јovanović se izjasnio se na navode optužbe i samo u manjem dijelu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici, saopšteno je iz niškog Višeg suda.

Roditelji djevojčice su se pridružili krivicnom gonjenju Јovanovića, dodao je sud.

Јovanovićev branilac je osporio neuropsihijatrijsko vještačenje svog branjenika u dijelu o uračunljivosti u vrijeme izvršenja krivičnih djela, ali se nije protivio ostalim dokaznim predlozima tužilaštva.

Na pripremnom ročištu usvojeni su prijedlozi za izvođenje dokaza tužilaštva, kao i prijedlozi za izvođenje dokaza koje je dala odbrana, osim prijedloga odbrane za ispitivanje svjedoka na okolnosti koje se ne odnose na utvrđivanje činjenicnog stanja koje je predmet optužbe, navodi se u saopštenju suda.

Nakon ročišta, roditelji djevojčice prenijeli su novinarima da je Јovnaović djelimično priznao krivicu, ali da se i branio i prepričao šta se dešavalo tokom otmice.

„Tražio je i da se saslušaju njegovi ljekari. Rekao je da bio pomućene svijesti“, rekla je djevojčicina majka Aleksandra K.

Prenijela je da se Јovanović u sudnici ponašao se normalno, ali da roditelje nije gledao.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije