Ex -Yu

Zaraženo petogodišnje dijete u Zadru, družilo se sa teniserima

Zaraženo petogodišnje dijete u Zadru, družilo se sa teniserima
Foto: Pixabay | Zaraženo petogodišnje dijete u Zadru, družilo se sa teniserima

ZADAR - Novi slučaj virusa korona potvrđen je u Zadru nakon teniskog turnira Adria tur.

Novi slučaj virusa korona potvrdio je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić za Nova TV.

Kako je rekao, riječ je o petogodišnjem djetetu koje se na porodičnom okupljanju družio s teniserima i sada je u samoizolaciji s roditeljima.

Dijete nema simptoma, rekao je Medić.

Zadarski štab večeras je objavio saopštenje u kojem je dodatno naglasio kako dijete nije bilo na teniskom turniru, niti događajima koji su u vezi sa turnirom (Kids day, skupljanje loptica).

Iz štaba mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da se, ukoliko su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da budu u samoizolaciji 14 dana.

U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe.

Podsjetimo, za vikend se u Zadru održavao tenisku turnir Adria tur, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na virus korona.

U Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Nakon otvaranja turnira u petak naveče Novak Đoković, Goran Ivanišević, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov i Marin Čilić sa svojim suprugama došli su na večeru u jedan zadarski restoran koja se ubrzo pretvorila u zabavu. Među njima je bio i Borna Ćorić, najbolji hrvatski teniser, koji je dva dana kasnije dobio pozitivan test na virus korona.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije