Ex -Yu

Pratite nas na Google news

"Zašto je korona posljednja došla i prva otišla iz Crne Gore?"

"Zašto je korona posljednja došla i prva otišla iz Crne Gore?"
Foto: Anadolija | "Zašto je korona posljednja došla i prva otišla iz Crne Gore?"
Tanjug

PODGORICA - Poslanik opozicionnog Demokratskog fronta Milan Knežević oštro je danas u parlamentu Crne Gore kritikovao vlast ove države zbog nespremnosti u borbi sa virusom korona i neotvaranja granice za državljane Srbije.

Nakon, kako je rekao, hvalospjeva poslanika iz vladajuće koalicije o tome kako je Crna Gora pobijedila virus, Knežević je obraćajući se potpredsjedniku vlade Milutinu Simoviću zapitao da li oni žive u istoj državi.

"Ne znam gospodine Simoviću da li vi i ja živimo u istoj državi. Slušajući vas i poslanike DPS-a, imam osjećaj da vi živite na Marsu, a da mi svi ostali živimo u nekakvoj državi koja se zove Crna Gora, i koja ima realne probleme, i koja će teško izaći iz ekonomske pandemije, koja nas je već zadesila", rekao je Knežević.

Nastavljajući dalje Knežević je otkrio i zašto je virus poslednji došao u Crnu Goru i iz nje prvo otišao.

"A zašto je korona posljednja došla gospodine Simoviću u Crnu Goru? Zato što niste imali testova. Zato što ste bili potpuno nespremni za njen dolazak. I da vam se pojavila na sjednici Vlade Crne Gore vi je ne biste prepoznali. Mogla se sa svima vama rukovati", ironičan je bio Knežević.

Nastavljajući u istom tonu, Knežević je Simovića zapitao zašto je korona prva otišla iz Crne Gore.

Zato, kako je rekao, da biste vi proglasili Crnu Goru "free corona" državom.

Rekao je da to "free" podsjeća na expres restorane na kojima piše da ima "free wi-fi", ali kad se u njih uđe vidite da to i nije tako.

Knežević je upozorio Simovića da je vlada prekršila Zakon o zaraznim bolestima kada proglasila Crnu Goru državom u kojoj nema korone.

Ukazao je na član Zakona koji kaže, da se država može proglasiti slobodnom od neke epidemije, kada prođe više od tri godine od posljednjeg slučaja zaraze.

"Šta ste vi, gospodine Simoviću, 'crnogorska Vanga' koja zna da u naredne tri godine u Crnoj Gori neće biti korona virusa", zapitao je Knežević.

Govoreći o spisku zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na kojem nema Srbije, Knežević je ukazao da su na tom spisku i Njemačka i Hrvatska.

Njemačka je, dodao je obraćajući se Simoviću, odmah sutradan upozorila svoje građane da ne putuju u Crnu Goru.

Potom je, dodao je, i Hrvatska sa svog spiska država čiji građani mogu da uđu u tu zemlju izostavila Crnu Goru.

"Dakle, niko vas od tih kojima ste otvorili granice ne prepoznaje kao 'corona free' destinaciju, a zatvorili ste granicu onima koji vas jedino tako prepoznaju", rekao je Knežević.

"To je klasična politička mjera ne biste li Srbiju proglasili potencijalnim žarištem", zaključio je Knežević.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije