Ex -Yu

Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi

Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi
Foto: Opština Tivat | Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi

TIVAT - Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat zaustavili su izlivanje tečnog naftnog gasa u rejonu nekoliko školskih ustanova u ovom gradu, a do dolaska servisera, nivo gasa kontroliše se ispiranjem kanala vodom.

"Očekuje se dolazak servisera gasnih instalacija da bi cjelokupan sistem bio pregledan i ustanovljen uzrok curenja gasa", saopšteno je iz informativne službe opštine Tivat.

U saopštenju se navodi da je gas iscurio iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole "Mladost" i Osnovne škole "Drago Milović" u kojima, zbog malog raspusta, nema učenika, a evakuisana je obližnja zgrada međunarodne škole "Najtsbridž internešnel".

"Uspjeli smo da malo rasteretimo sistem, ispiranjem kanala vodom, situacija je sada mnogo povoljnija ali još ima mnogo gasa. Ostajemo na terenu tokom noći i sve dok bude postojala najmanja opasnost po građane i okolinu. Najveći dio iscurjelog gasa dospio je u kanale atmosferske kanalizacije u naselju oko školskih zgrada", saopštio je komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

U saopštenju se navodi da je pored srednje škole zatvorena Ulica Omladinskih radnih brigada, kao i okolni prilazi i područje škole "Mladost", osnovne i međunarodne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije