Ex -Yu

Završen sastanak lidera Brdo-Brioni: Neslaganje oko zaključaka i deklaracije

Završen sastanak lidera Brdo-Brioni: Neslaganje oko zaključaka i deklaracije
Foto: Tanjug/STA | Završen sastanak lidera Brdo-Brioni: Neslaganje oko zaključaka i deklaracije

BRDO KOD KRANJA - Plenarni sastanak lidera zemalja zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni upravo je završen i očekuju se izjave učesnika.

Kako je bilo predviđeno, sastanak je trebalo da se završi prije sat vremena, ali kako reporter Tanjuga nezvanično saznaje on je produžen zbog neslaganja lidera zapadnog Balkana oko zaključaka i deklaracije sa tog skupa u Sloveniji.

Učesnici skupa će se, poslije ručka, obratiti na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Konferenciji i ručku neće prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog zakazanog susreta sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Vučić je povodom današnjeg samita, skrenuo pažnju u petak, da je dobio prijedlog zaključaka današnjeg Samita u kojem stoji da se svi učesnici protive promjeni granica.

Kako je naveo, on je unio jedan mali amandman, koji je sada "pakao za njih".

"Samo sam stavio da protivljenje promeni granica bude u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija", rekao je Vučić.

Sastanku se odvijao iza zatvorenih vrata, odnosno bez medija, a njemu su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Albanije Ilir Meta, predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić, Šefik Džaferović, predsjednik Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije