Ex -Yu

Zbor kakvog nije bilo u istoriji Crne Gore

Zbor kakvog nije bilo u istoriji Crne Gore
Foto: Srna | Zbor kakvog nije bilo u istoriji Crne Gore

PODGORICA - Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras u Podgorici na molitvenoj litiji koju je predvodio preosvećeni episkop dioklijski Metodije, a poručeno je da ovako velikog zbora nije bilo u istoriji Crne Gore i da on ima silu i snagu da donosi odluke.

Pred hram Hrista Spasitelja stigli su građani koji su danas pješke krenuli iz Orljeva u Kučima. Njihov dolazak propraćen je velikim aplauzom prisutnih građana.

Molitvenu litiju u kojoj su vjernici nosili ikone i barjake prošla je od hrama Hrista Spasitelja do crkve Svetog Đorđa pod Goricom i nazad do hrama.

Protojerej stavrofor Dragan Stanišić rekao je ispred crkve Svetog Đorđa u istoriji Crne Gore nije bilo ovako velikog zbora i poručio da će se sabirati sve dok ih ne bude toliko da odluke i misli koje imaju ne pozdrave i oni koji ih ne podnose i kojima smetaju.

On je istakao da ovaj zbor ima silu i snagu i regularnost da donosi odluke, čak da donese i zakon.

"Ako to nije moguće, to znači da nas nema dovoljno, da bi trebalo da nas ima više. I onda kad nas bude još više, donijećemo sljedeće odluke - da se brišu svi članovi iz najnovijeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji osporavaju Crkvu i sramote je, a ostanu oni koji afirmišu Crkvu", naglasio je Stanišić.

Sveštenik Predrag Šćepanović pozdravio je sve koji širom Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, širom Evrope i Amerike podržavaju litije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije