Ex -Yu

Zdravko Mamić pozvan da se do ponoći javi u zatvor u Hrvatskoj

Zdravko Mamić pozvan da se do ponoći javi u zatvor u Hrvatskoj
Foto: Fena | Zdravko Mamić pozvan da se do ponoći javi u zatvor u Hrvatskoj
Tanjug

ZAGREB - Nekada prvi čovjek zagrebačkog FK Dinamo Zdravko Mamić dužan je da se do ponoći javi na izdržavanje zatvorske kazne, nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odbio žalbu o izvršenju zatvorske kazne kao neosnovanu.

Sudsko vijeće je utvrdilo da je postupajući sudija izvršenja pravilno donio i obrazložio rešenje, kao i da je ono doneto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

Prema tom pravosnažnom rješenju Mamić je dužan da se do ponoći javi u Centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu, saopštio je Sud.

Vrhovni sud je u martu ove godine potvrdio nepravosnažnu presudu osječkog suda iz juna 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić osuđen na 6,5 godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama.

Zdravko Mamić je neposredno uoči izricanja nepravosnažne presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je takođe državljanin.

Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a pošto se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne za njim je raspisana potjernica Interpola.

Obojica se nalaze u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije