Ex -Yu

Zeničanin u zatvoru u Puli: Sumnja se da je mladića izbo zbog djevojke

Zeničanin u zatvoru u Puli: Sumnja se da je mladića izbo zbog djevojke
Foto: Ilustracija | Zeničanin u zatvoru u Puli: Osumnjičen da je mladića izbo zbog djevojke?

PULA - Mahiru Hodžiću (22), državljaninu BiH iz Zenice, određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru u Puli, zbog sumnje da je u subotu nožem pokušao ubiti Puljanina I. G. (23).

Policija nije iznosila detalje o motivu obračuna, a mediji prenose nezvanične informacije da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke.

Zeničanin, kako piše Glas Istre, u Hrvatskoj  boravi neprijavljeno.

Mediji prenose da je policija osumnjičenog pronašla i uhapsila nepunih 12 sati nakon incidenta koji se dogodio u stubištu zgrade u Zadarskoj ulici gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi. 

Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu gdje je operisan te je od tada izvan životne opasnosti. 

Policija je na mjestu zločina obavila uviđaj i krenula u potragu za počiniocem koji je, ispostavilo se kasnije u sukobu i on lakše povrijeđen. 

Mediji prenose da su, nakon noći u pritvorskoj jedinici osumnjičenog interventni policajci priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubistva, a potom i dežurnom sudiji istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru. 

(24sata)

Povezana vijest:

Državljanin BiH osumnjičen da je nožem izbo mladića u Puli

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije