Ex -Yu

"Znamo zašto je povećan broj zaraženih u Hrvatskoj"

"Znamo zašto je povećan broj zaraženih u Hrvatskoj"
Foto: Pixabay | "Znamo zašto je povećan broj zaraženih u Hrvatskoj"

ZAGREB - Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj, gdje je danas, drugi dan zaredom, registrovan najveći broj zaraženih virusom korona od početka epidemije, ministar zdravlja Vili Beroš je apelovao na sve građane i turiste da se pridržavaju samozaštitnih mjera i porčio da godišnji odmor ne podrazumijeva nenošenje maski.

"Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj pa je i porast broja COVID pozitivnih očekivan, a s obzirom na to da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovo apeliramo da more i ljeto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance i u okolnostima godišnjeg odmora", rekao je Beroš za zagrebačku N1 tv.

Dodao je da Nacionalni štab novim mjerama djeluje na poznata žarišta koja su stavljena pod nadzor.

"Trend je uzlazni, ali znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija jer smo informsrani sa terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida", rekao je Beroš.

Očekuje, kaže, da pridržavanje preporučenih mjera dovede do smanjenja broja zaraženih.

"Ali isto tako puno je toga na ličnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku", rekao je.

Tvrdi da nema mjesta prevelikoj zabrinutosti, ali očekuje punu ozbiljnost građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije