Ex -Yu

Zoran Babić zbog tragične saobraćajke podnosi ostavku

Zoran Babić zbog tragične saobraćajke podnosi ostavku
Foto: Ilustracija | Zoran Babić zbog tragične saobraćajke podnosi ostavku

BEOGRAD - Prvi čovjek Koridora Srbije Zoran Babić podnosi ostavku na tu funkciju.

Babić odlazi sa funkcije poslije saobraćajne nesreće kod Doljevca u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro povrijeđeno.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović rekao je da Zoran Babić više neće biti direktor Koridora Srbija i da je u u toku istraga, kao i da se vrše neophodna vještačenja.

"Sve će biti dostupno javnosti, želimo da javnost bude obaveštena o svemu sto se dešava", rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, nesumnjivo je da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo neprilagođenom ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udarilo dva vozila.

"Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao, ali imajući u vidu da je u pitanju nesreća sa smrtnim ishodom mislim da je to logičan potez", rekao je ministar policije.

Oglasili su se i Koridori Srbije koji poručuju da je ta kompanija, na raspolaganju istražnim organima. Demantuju da je Babićev automobil imao rotaciona svetla i tzv. trepćuća svetla - blinkere. Povodom informacije da je automobil u kom se vozio Babić, vlasništvo bugarske firme 'Trejs', koja je jedan od izvođača radova na Кoridoru, iz Kompanije poručuju da je riječ o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima . Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije danas da ne zna kojim se automobilom vozio direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić koji je juče povrijeđen. Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da provjerava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013.godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici.

Podsjetimo, automobil u kome se vozio Babić učestvovao je juče u lančanom sudaru u Doljevcu, u kome je poginula Stanika Gligorijević (52), a Babić zadobio otvorene prelome.

Policija je danas uhapsila vozača automobila škoda superb D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u teškom udesu na naplatnoj rampi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije