Ex -Yu

Zvicer se oporavio i napustio bolnicu

Zvicer se oporavio i napustio bolnicu
Foto: Ilustracija | Zvicer se oporavio i napustio bolnicu

PODGORICA - Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana, koji je ranjen 26. maja oporavio se i napustio bolnicu u Kijevu, saznaje podgorička Pobjeda.

Zbog napada na Zvicera u Odesi su uhapšeni crnogorski državljani Stefan Đukić i Emil Tuzović kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzovi su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

"Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mjesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze", saopštio je ukrajinski zvaničnik.

Đukića policija potražuje zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića. On se tereti da je direktni izvršilac tih zločina i za njim je raspisana crvena potjernica.

On je optužen i da je dva i po mjeseca prije ubistva Klisića naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu.

Zvicer, prema procjenama bezbjednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana. Crnu Goru napustio je u jeku obračuna škaljarskog i kavačkog klana.

Kako je ranije Pobjedi nezvanično saopšteno iz crnogorske policije, Zvicer je ranjen u nastavku obračuna dva kriminalna klana iz Kotora, koja se godinama bore za prevlast u preuzimanju poslova u švercu narkotika.

Obje grupe poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije