Ex -Yu

Zvicera optužili zbog kokaina vrijednog 56 miliona evra, švercovan u bananama (FOTO)

Zvicera optužili zbog kokaina vrijednog 56 miliona evra, švercovan u bananama (FOTO)
Foto: Radoje Zvicer, Screenshot/Youtube | Zvicera optužili zbog kokaina vrijednog 56 miliona evra, švercovan u bananama (FOTO)

PODGORICA - Kokain nađen u avgustu 2020. godine u Roterdamu zbog kojeg je danas optužen vođa “kavačkog” klana Radoje Zvicer bio je vrijedan 56 miliona evra.

Portal RTCG donosi fotografiju zaplijenjenog kokaina i detalje akcije u Holandiji.

Zaplijenjena droga (Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam / OM)

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je, 1. decembra ove godine, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kilograma opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

U avgustu 2020. godine pronađeno je oko 56 miliona evra vrijednog kokaina koji je bio skriven u pošiljci banana. Tom prilikom, uhapšen je 29-godišnji muškarac iz Haga. Morski kontejner koji je korišćen za otpremu voća nalazio se na brodu koji je otplovio iz Ekvadora, a potom je stigao u luku Roterdam 4. avgusta.

Pregledan je na dan kada je stigao.

Istražitelji iz kontrole tereta u Roterdamu pronašli su tada 743 kilograma kokaina u kontejneru po njegovom dolasku, a drogu su uništili istražitelji.

Mediji su tada pisali da nije jasno zašto je taj čovek iz Haga uhapšen, niti kako su ga istražitelji uhvatili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije