Ex -Yu

Ðelić: Šok i suzavac doprineli smrti moje majke

Ðelić: Šok i suzavac doprineli smrti moje majke
Foto: Tanjug/AP | Ðelić: Šok i suzavac doprineli smrti moje majke

KOSOVSKA MITROVICA - Brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije, u kojoj je hicem iz vatrenog oružja teško povrijeđen Srećko Sofronijević, bitno je uticala i na smrt Verice Ðelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i šok-bombi, ispričao je sin preminule Verice, Igor Ðelić.

On je za Kosovo onlajn kazao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je smrt njegove majke nastupila isključivo zbog stresa i gušenja koje je dobila zbog ispaljenog suzavca u dvorište, ali da je siguran da je to umnogome doprinijelo da ona juče popodne premine.

"U dvorištu naše kuće danas je bilo, najblaže rečeno, kao u Bejrutu, a na tako malom prostoru ispaljeno je dvadesetak patrona suzavca i veliki broj šok-bombi. Na sama ulazna vrata je palo pet-šest patrona suzavca, što je izazvalo gušenje majke i oca koji je pokušavao mokrim peškirima da im olakša da dišu. Ja ne poričem bolest svoje majke, ali kako to da se ona upokoji baš danas kad je dobila gušenje od tog suzavca", rekao je juče Ðelić.

Kako je rekao, ne želi da preuveličava stvari, ali ističe da je "koincidencija malo prevelika da žena koja jeste bila bolesna, ali ne teško, juče dobije gušenje i premine".

"Ne mogu da kažem da su oni tim činom počinili ubistvo, ali je sigurno da su doprinijeli njenom pogoršanju stanja koje je rezultiralo smrću", ispričao je Ðelić.

Ðelić je dodao da je i njegovom ocu bilo loše, da je imao mučnine i povraćanja, i da je i njemu suzavac naškodio, ali je zdraviji pa je uspio da to prebrodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije