Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Žutić: Aleksić je mator čovek, žao mi je što se nije desilo ranije

Žutić: Aleksić je mator čovek, žao mi je što se nije desilo ranije
Foto: YouTube/Screenshot | Katarina Žutić: Aleksić je mator čovek, žao mi je što se nije desilo ranije
N.N.

Katarina Žutić prokomentarisala je slučaj sistematskog seksualnog zlostavljanja koje je sprovodio vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, rekavši da joj je ta škola djelovala kao "vešticina kuća iz bajke Ivica i Marica", u kojoj samo sve spolja izgleda sve prelijepo, kao i da žali što ovo nije izašlo na vidjelo ranije.

Žutić je za TV Prva rekla da su njeni vršnjaci išli tu grupu i oni su uvijek bili povlašćeni : "Za razliku od nas smrtnika oni su bili daroviti".

Navodi da ima utisak da je u školi vladao sektaški odnos i ocijenila seksualna uznemiravanja kao monstruozna djela.

"Stojim uz Milenu i mlade žene koje su smogle hrabrost da izađu iz mračnog tunela, sigurno im nije bilo lako", rekla je Žutić. Prisjetila se da je željela kao dijete da se upiše u školu Aleksića, ali da se predomislila nakon što joj je drugarica opisala "sa oduševljenjem" kako izgledaju audicija ali i sami časovi.

"Oni su tako oduševljeno obožavali svog gurua, idejnog vođu, on je bio garant da ćete se upisati na Akademiju, mnogi su se i upisali", navela je Žutić.

Rekla je i da je kao dijete iz glumačke porodice njegov autoritet koji je htio da nametne bio upitan.

"To je za mene izgledala kao vešticina kuća iz bajke 'Ivica i Marica', spolja je sve delovalo prelepo. Oni su bili strašno važni i borili su se za naklonost svog ultimativnog autoriteta i očinske figure", priznala je Žutić.

Dodala je da su to osjetljive godine, i da su tada djeca još uvijek deca u tijelima zrelih, formiranih ljudi, naglašavajući da razumije ljude koji ne žele da govore o tome.

"On je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije", rekla je glumica, nadajući se da će ovi događaji promijeniti roditelje, jer "je on hteo da bude veći roditelj od roditelja te dece".

Naglašava da je to još veća trauma ovim djevojčicama, kad neko ko je veći otac od vašeg oca, "uradi tako gnusnu stvar".

"Gluma je kao i bilo koji drugi posao stvar zanata, dar je jedan od presudnih stvari, ali ta mistifikacija posla nije tačna. To je posao kao i svaki drugi. Kad god neko mistifikuje zanat kao što je to radio Aleksić, treba da se upali crvena lampiica", objašnjava Žutić.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije