Ex -Yu

Ðukanović: Nemoralne insinuacije Krivokapića

Ðukanović: Nemoralne insinuacije Krivokapića
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ðukanović: Nemoralne insinuacije Krivokapića

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović negirao je da je organizator današnjih antivladinih protesta u Crnoj Gori i ocijenio "krajnje nemoralnim insinuacijama" poziv premijera Zdravka Krivokapića da ne destabilizuje državu i da protestante povuče sa ulice.

"Krajnje je nemoralno od premijera Krivokapića da insinuira da ja organizujem proteste koji mu se ne sviđaju. Uzaludni su pokušaji da sve svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast", saopštio je Ðukanović.

Istakao je da je Krivokapić sada, kako kaže, krenuo da to čini i prema njemu lično.

"Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše", podsjeća Ðukanović.

Ističe da je to činio i čini zbog odgovornosti prema državi za čiju je obnovu, kako navodi, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao.

"I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru. Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom. Ne mora premijer da brine da iza bučne kritike vlade ovih dana skriveno stojim ja", kaže Ðukanović.

Ističe da ne samo što se ne skriva kada kritikuje, već i zato što nikada nije i, kako kaže, nikada neće preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore.

"Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi. Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali", naveo je Ðukanvić, prenio je portal RTCG.

 

 

 

Ovo je prva stvar koju treba da uradite kad se prejedete

Svima se povremeno dogodi. Prejedanje je nešto čemu se najčešće prepuštamo za praznike ili u dane vikenda. Posljedica toga je težak, naduven, trom i nelagodan osjećaj.

Prosječan želudac može primiti jednu do dvije šoljice hrane, navodi OSF Healthcare. Ali ponekad pojedemo puno više od toga. Srećom, postoje koraci koje možemo učiniti da bismo se brzo osjećali bolje.

Prva stvar na tom popisu je odlazak u šetnju. Iako nakon prejedanja možete osjetiti snažnu potrebu da legnete na kauč, to nije dobra ideja. Ležanje može povećati vjerojatnost od pojave probavnih smetnji, žgaravice i želučanog refluksa. Zato je šetnja, makar trajala pet ili deset minuta, najbolji izbor. Hodanje stimulira probavu i može pomoći uravnotežiti razinu šećera u krvi.

"Šetnja pomaže u regulaciji tijela i probave", kaže liječnica Kristen Smith.

Ispijanje vode može pomoći u sprječavanju zatvora, ali i kod ispiranja viška natrija koji ste vjerojatno konzumirali. Izbjegavajte gazirana pića koja će vas još više napuhnuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije