Ex -Yu

Ðukanović: Opasnost od COVID-19 u Crnoj Gori velika

Ðukanović: Opasnost od COVID-19 u Crnoj Gori velika
Foto: Tanjug/AP | Ðukanović: Opasnost od COVID-19 u Crnoj Gori velika

PODGORICA - Opasnost od pojave virusa korona u Crnoj Gori je velika, izjavio je danas predsjednik Milo Ðukanović i dodao da sistem radi sve da obezbijedi maksimalnu zaštitu zdravlja građana.

Ðukanović je rekao da će sve odluke o eventualnim mjerama predostrožnosti biti donesene u skladu s preporukama, pa tako i zatvaranje škola.

"Zasad nema potrebe za takvim mjerama. Ukoliko nam se učini da se opasnost pojačava, to su mjere koje možemo preduzeti u toku jednog dana", rekao je Ðukanović.

S obzirom na to da u okruženju ima puno oboljelih, Ðukanović kaže da u uslovima slobodnog kretanja ljudi se može pretpostaviti da je realna mogućnost da se takvi slučajevi pojave i u Crnoj Gori.

"Na sreću do danas nisu, tako da vjerujemo da još imamo šanse da u sezoni koja slijedi vidimo opadajuću tendenciju opasnosti od virusa korona, da prođemo sa što manje posljedica", rekao je Ðukanović, prenio je portal RTCG.

Zdravstveni sistem se, kako je dodao, priprema i to radi odgovorno.

"Sve ostalo je u zoni onoga što su realni kapaciteti svake države i svakog zdravstvenog sistema. Radimo sve što je u našoj moći da obezbijedimo maskimalnu zaštitu zdravlja građana Crne Gore. I ljudima koji se nalaze na našem prostoru iz sata u sat smo sposobniji da pružimo zaštitu", istakao je Ðukanović.

Ðukanović je kazao da nije stavljen pod nadzor nakon što se vratio iz posjete baltičkim zemljama, ali je iskazao spremnost da ukoliko bude potrebe bude stavljen pod nadzor zdravstvenih organa.

"Panika nema mnogo veze sa zdravstvenim sistemom, to ima više veze s atmosferom koja je kreirana od pojedinih subjekata koji na nju utiču u svakom društvu i to je nešto o čemu bismo svi zajedno morali povesti računa", kazao je Ðukanović novinarima nakon obilježanja Dana reprezentacije Crne Gore u hotelu "Hilton".

U baltičkim zemljama, kako je rekao, nema panike koju vidimo u našem neposrednom okruženju.

"Moram da priznam da nisam siguran da je u svakoj od država zabilježen slučaj, ali sam spreman kao primjer da se podvrgnem svim onim pravilima koje nalaže prevencija unutar našeg zdravstvenog sistema", kazao je Ðukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije