Ex -Yu

Ðukanović: Ustav me obavezuje, potpisaću zakone

Ðukanović: Ustav me obavezuje, potpisaću zakone
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ðukanović: Ustav me obavezuje, potpisaću zakone

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović potvrdio je da će potpisati Zakon o slobodi vjeroispovijesti i još nekoliko zakona, koji su u srijedu nepromijenjeni ponovo izglasani u parlamentu, jer ga, kako je kazao, na to obavezuje Ustav.

On je rekao da je čvrsto opredijeljen za Ustav, a on propisuje da je predsjednik obavezan da potpiše ponovo izglasane zakone.

"Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita tumačenja, niti za drugačije ponašanje predsjednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava", kazao je Ðukanović u intervjuu agenciji NINA.

Skupština Crne Gore je u srijedu ponovo izglasa set zakona, među kojima i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, bez ijedne izmjene.

Prethodno skupština je e zakone usvojila 29. decembra prošle godine, ali je nakon toga Ðukanović odbio da ih potpiše i vratio na ponovno izjašnjavanje poslanika.

Ðukanović je rekao da neće potpisati prijedloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije