Ex -Yu

Ðukanović završio konsultacije bez opozicije

Ðukanović završio konsultacije bez opozicije
Foto: Tanjug/AP | Ðukanović završio konsultacije bez opozicije

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović završio je za danas zakazane konsultacije s predstvnicima parlamentarnih stranaka o datumu predstojećih parlamentarnih izbora, kojima se nisu odazvale opozicione stranke.

Ðukanović je razgovarao s predsjednikom Socijaldemokrata Ivanom Brajovićem, predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, predsjednikom Liberalne partije Andrijom Popovićem, predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem, kao i predstavnicima albanskih partija Hazifom Cungom, Nikom Ðeljošajem i Mehmetom Zenkom.

Iz opozicionih Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa, poručili su ranije da se neće odazvati pozivu Ðukanovića.

Brajović je nakon ragovora sa Ðukanonvićem rekao da će izbori biti održani u posljednjoj sedmici avgusta ili prvoj nedjelji septembra.

Ovogodišnji parlamentarni izbori biće 11. od uvođenja višestranačja i peti u samostalnoj Crnoj Gori.

Izbori za odbornike i poslanike održavaju se najkasnije 15 dana prije isteka izbornog perioda odbornika, odnosno poslanika kojima teče mandat.

Od dana raspisivanja izbora do održavanja izbora odbornika, odnosno poslanika ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana.

Prethodni parlamentarni izbori održani su 16. oktobra 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije