Ex -Yu

Ðurić: Aplaudiraću i Ðilasu, ako vrati ukradene pare

Ðurić: Aplaudiraću i Ðilasu, ako vrati ukradene pare
Foto: Tanjug/Arhiva | Ðurić: Aplaudiraću i Ðilasu, ako vrati ukradene pare

BEOGRAD - Deo opozicije koju predvode Dragan Ðilas i Vuk Jeremić pokušava da uvredama, blaćenjem i širenjem mržnje diskredituje saradnike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da sve koji se bave politikom izjednači i baci u isto blato, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

On je dodao da je cilj takvih napada da dođe do erozije povjerenja u državne insititucije.

Povodom komentara na društvenim mrežama i u pojedinim medijima da je izabran za novog ambasadora u Vašingtonu zato što je nekoliko puta aplaudirao predsjedniku Vučiću, Ðurić kaže da je uvijek aplaudirao srpskim uspjesima i rezultatima, te da je spreman da aplaudira i Draganu Ðilasu "kada bude vratio pare koje je ukrao, tačnije preko 500 miliona evra, koje je inkasirao u vrijeme obavljanja posla gardonačelnika Beograda".

"Kao što sam aplaudirao srpskoj pobedi na KiM i tome što je Srpska lista osvojila svih 10 poslaničkih mandata, spreman sam da aplaudiram i Ðilasu kada bude vratio pare koje je ukrao, kao i (Zoranu) Kesiću, (Ivanu) Ivanoviću kada prestanu da seju mržnju prema ljudima u Srbiji", rekao je Ðurić za TV Hepi, a ta dva novinara nazvao je "dvorskim ludama" opozicije.

Na konstataciju da je kao bliski saradnik predsjednika Vučića postao nova meta napada, Ðurić je naveo da je riječ o novoj strategiji opozicije u kojoj se indirektno napada državna politika Srbije.

Ističe da je od medijskih napada na njega mnogo opasnije ono što se, kaže, narodu Srbije podmeće ostrašćena mržnja pod izgovorom tobožnje borbe za demokratiju i slobodu, koji su navodno ugroženi.

Dodao je da su principi politike koje je definisao Vučić, očuvanje političke stabilnosti u zemlji, očuvanje suvereniteta i nezavisnosti zemlje, ekonomski razvoj i napredak, demografski i biološki oporavak zemlje i očuvanje identiteta, kulture i tradicije srpskog i drugih naroda koji žive u Srbiji.

"Mi to želimo da očuvamo, a oni žele da se dočepaju popravljene državne kase, dok pojedini strani faktori ne žele Srbiju koja samostalno odlučuje o svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici. Iskoristiće sve instrumente, sve društvene mreže i dvorske lude da bi srušili politiku Srbija koja čuva svoje dostojanstvo i sama vodi računa o svojim interesima", rekao je Ðurić.

Poručio je da Vučiću niko ne može da ospori to što je za osam godina uspio da uspostavi jasno mjerljive kriterijume uspjeha i napretka jedne zemlje.

Kako kaže, Vučić je u centar srpske politike kao mjerilo postavio to da li je u zemlji manja ili veća nezaposlenost i podsjetio da je stopa nezaposlenosti u Srbiji 2012. godine bila blizu 27 odsto, a da je trenutno 7,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije