Ex -Yu

Ðurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

Ðurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu
Foto: Tanjug/AP | Ðurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsjećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je vjerovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti posljednja godišnjica.

Ðurić ocjenjuje da Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

"Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura. Zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji", saopštio je Ðurić.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da je vreme da međunarodna zajednica, prije svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi, koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji, nikome ne može donijeti dobro.

"Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara, čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije", zaključio je Ðurić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije