Ex -Yu

Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu

Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu
Foto: Tanjug | Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu

BEOGRAD - Patološka opsjednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbjednosnu prijetnju stabilnosti u regionu, rekao je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić.

Očigledno je, kako kaže, da se Kurti ne zaustavlja, a njegova mržnja i šovinizam dobijaju nove manifestacije sa ciljem progona Srba sa KiM.

"Moja poruka Aljbinu Kurtiju je da ne sanja etnički čisto Kosovo, da se okane patološke fiksacije prema Srbima, da ne pokušava da nadomesti odsustvo svake politike i perspektive za sve građane na KiM mržnjom prema Srbima i Srbiji", naveo je Ðurić.

On je ocijenio da politika, koju trenutno zastupa Kurti, vodi u provaliju sve stanovnike južne srpske pokrajine.

Dodao je da će Srbija znati da zaštiti svoj narod i od Aljbina Kurtija i od, kako je rekao, psihopatskih nastojanja da Srba na KiM više ne bude.

"To što neko sanja obnovu 'SS Divizije Skenderberg' i misli da do kraja može da realizuje fašistički projekat velike Albanije, preko leđa Srba na KiM, taj film neće gledati", poručio je Ðurić.

Prema njegovim riječima, Kurti pred očima cijelog svijeta prijeti miru i stabilnosti, a njegovo ponašanje ne nailazi na adekvatne osude međunarodne zajednice.

Međutm, to ne znači da Kurti neće biti spriječen u ostvarivanju svojih namjera koje su veoma opasne po cijeli region, rekaao je Ðurić i još jednom upozorio Kurija "da se ne igra sa vatrom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije