Ex -Yu

Ðurić: Prištine ne ide u pravcu deeskalacije tenzija

Ðurić: Prištine ne ide u pravcu deeskalacije tenzija
Foto: N.N. | Ðurić: Prištine ne ide u pravcu deeskalacije tenzija
Tanjug

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ne vjeruje u priče kosovskog predsjednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to djelima demantuje.

Ðurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini "očita bukvicu" liderima na Kosovu, ali dodaje da ne vjeruje da ce se to desiti.

"Već danas je na sjednici pokrajinske vlade predlog o sporazmu Prištine i Tirane o postepenom ukidanju granicne kontrole. To govori o ciljevima Prištine i pokazuje da idu u pravcu ne deeskalacija tenzija, već ostvarivanja ciljeva iz 40 i neke", kazao je Ðurić za TV Prve.

Komentarišući tvrdnje Tačija da se zalaže za ukidanje taksi, on kaže da bio bih naivan da vjeruje da je zaista autentično to što kažu za ukidanje taksi.

Ðurić je podsjetio da su svi iz Tačijeve stranke glasali za takse.

"Misle da smo glupi, ali nismo. Prvo da vidimo dela, da zaista ukinu takse pa možemo da razgovaramo na normalan način", rekao je Ðurić.

Upitan koje su to četiri zemlje koje će povući odluku o priznanju Kosova, kako je najavljeno, Ðurić je rekao da će se znati na vrijeme i da Priština treba još malo da se "krčka".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije