Gradovi

32.390.000 maraka u trebinjskoj gradskoj kasi

32.390.000 maraka u trebinjskoj gradskoj kasi
Foto: N.N. | 32.390.000 maraka u trebinjskoj gradskoj kasi

TREBINJE - Odbornička većina Skupštine grada Trebinje usvojila je juče Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 32.390.000 maraka, gdje su kao prioritet obuhvaćeni infrastruktura i projekti napretka života u ovom gradu.

"Ovo je stiglo na prijedlog ustanova, mjesnih zajednica, nadležnih odjeljenja, a sve je planirano na osnovu prihoda koje imamo i na osnovu prioriteta koje smo ranije odredili, a tiču se prvenstveno razvoja našeg grada", istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Opozicija se, međutim, usprotivila ovoj odluci, jer, kako je rekao šef Kluba odbornika SDS-a Vidomir Begenišić, iznos od oko osam miliona maraka, odnosno četvrtina predviđenog budžeta, nije dovoljan za kapitalne investicije, a nezadovoljni su, kako kaže, i zbog povećanih sredstava koja će se izdvojiti za bruto plate pojedinih javnih ustanova.

"Potrebno je više sredstava izdvojiti Odjeljenju za prostorno uređenje, odnosno za gradsku infrastrukturu, jer, ako ništa, mi smo grad kulture i turizma", kazao je Begenišić.

Ćurić tvrdi da se u kapitalne investicije nije moglo uložiti više, jer osim samih investicija u konkretne projekte, dobar dio novca će se uložiti i u indirektne projekte kapitalnih ulaganja.

"Tu je i pomoć kod samozapošljavanja, pomoć Agrarnom fondu i niz drugih indirektnih projekata i stavki vezanih za turizam, a sve to je infrastruktura koja vodi Trebinje ka boljem",rekao je Ćurić.

On je rekao da ne treba zaboraviti ni znatna ulaganja Vlade Srbije, a tiču se uređenja kanala oko Starog grada, izgradnje Duhovnog centra Mrkonjići i niza drugih projekata koji su započeti u ovoj, a nastaviće se u idućoj godini.

Opozicija je tražila objašnjenja i za ulaganja od milion maraka u novu zgradu trebinjske Gimnazije, koju gradi biznismen Rodoljub Drašković, ali su ta sredstva izdvojena za zemljište, troškove uređenja zemljišta i rentu.

Na ovom odborničkom zasjedanju je svečanu zakletvu položila nedavno izabrana zamjenica gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije