Gradovi

Pratite nas na Google news

"Željko Komšić" osuđen na spaljivanje u Čapljini: "Kriv je što ga je izabrao Đelo Hadžiselimović"

"Željko Komšić" osuđen na spaljivanje u Čapljini: "Kriv je što ga je izabrao Đelo Hadžiselimović"
Foto: Čapljinski portal | "Željko Komšić" osuđen na spaljivanje u Čapljini: "Kriv je što ga je izabrao Đelo Hadžiselimović"
N.N.

ČAPLJINA - Željko Komšić ove godine bio je glavna tema i inspiracija građanima u Čapljini i Ljubuškom na tzv. maškarama.

Član Predsjedništva BiH prikazan je u obliku Trojanskog konja te je zadnjeg dana 55. Pokladnih igara lik Željka Komšića spaljen.

U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ''Seljačka sloga'' organizovalo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

"Kriv je, prema sucima, za mnogo toga - od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović. Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu", rekli su na maškarama, prenosi "Bljesak".

Inače, karneval u Čapljini i ove godine je došao u centar pažnje cijele javnosti u BiH upravo zbog Željka Komšića, koji je bio predstavljen kroz dvije kreacije - jedna je bila lutka na konopcima kojom upravljaju drugi, a druga je bila glava na tijelu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić podvaljen Hrvatima u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije