Gradovi

Adut mu što je bliže glasačima

Adut mu što je bliže glasačima
Adut mu što je bliže glasačima

STANARI - Za razliku od protivkandidata iz SDS-a i SNSD-a, koji 25 godina žive u Doboju, ja živim na području opštine Stanari, dobro poznajem potrebe sugrađana i tako će ostati i nakon izbora 1. februara, poručio je Marinko Janjilović, nezavisni kandidat za načelnika najmlađe opštine u RS.

"Ja živim u Ljebu, pet kilometara od centra Stanara, tamo sam živio i tamo ću živjeti, nemam namjeru mijenjati mjesto prebivališta. Druga dva kandidata 25 godina su nastanjeni u Doboju i moja prednost u odnosu na njih je u tome što ću na posao dolaziti iz Ljeba, a njih će vozači, koji neće biti sa područja Stanara, morati voziti iz Doboja na radno mjesto i nazad", kaže Janjilović.

On smatra da je najmanje šest mjeseci potrebno da bude uspostavljena lokalna vlast, da bude konstituisana skupština opštine, izabran zamjenik načelnika i formirana četiri funkcionalna odjeljenja. Gdje će lokalna administracija biti smještena još nije poznato, a nezavisni kandidat za prvog načelnika Stanara tvrdi da zna način na koji će riješiti taj problem.

"Ako zanemarimo da je veliki broj političkih subjekata došao u centar Stanara i zaposjeo ono malo raspoloživih prostora na najatraktivnijim lokacijama, postoji masa rješenja", poručuje Janjilović.

Osim Rudnika i TE, koji su okosnica razvoja opštine, na području Stanara je potrebno jačati i vlastiti potencijal, odnosno poljoprivrednu proizvodnju i preduzetništvo.

"Inženjer sam poljoprivrede, tu oblast najbolje poznajem. Imamo fantastične uslove za bavljenje voćarstvom, stočarstvom, povrtarstvom. Imamo visok stepen mehanizovanosti, vrijedne domaćine, nije bilo nekih velikih migracija u poratnim godinama i to nam je odlična osnova", kaže ovaj četrdesetogodišnjak, koji se na svom imanju takođe bavi poljoprivrednom proizvodnjom i dodaje da Stanari mogu imati budžet razvojnog karaktera, u iznosu od dva miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije