Gradovi

Akcija proljećnog uređenja Gradiške

Akcija proljećnog uređenja Gradiške
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija proljećnog uređenja Gradiške

GRADIŠKA - U okviru akcije proljećnog uređenja grada, gradiški komunalci postavili su nove kante za otpad, popravili oštećene sportske terene i rekvizite, obnovili igrališta za djecu.

Od 24. marta ove godine, kada je započela akcija uređenja grada, radnici "Gradske čistoće" zasadili su ukrasna stabla i cvijeće u parkovima te uklonili divlje deponije smeća.

Dragan Blagojević, tehnički direktor KP "Gradska čistoća", kazao je da takođe uređuju takozvana zelena ostrva u Ulici Kozarskih brigada i na obali Save.

I ove kao i prethodnih godina, navodi Blagojević, sadnicama raznog drveća i cvijeća biće ukrašeno više lokacija u gradu. Zelene površine su pokošene. Sadnice stubastog graba zasađene su kod Doma penzionera, a mlade lipe kod Osnovne škole "Vaso Čubrilović" i u gradskom naselju Senjak.

Igor Balta, rukovodilac Sektora komunalnih usluga i održavanja puteva, rekao je da su tokom akcije pojačane aktivnosti na prikupljanju i odvozu komunalnog otpada. Takođe, gradiški komunalci obilježavaju horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju. Preduzeće KP "Gradska čistoća" istovremeno sortira otpad.

"Postavljeno je deset posuda za odlaganje PET ambalaže u gradu, što je na početku akcije imalo dobar rezultat. Počela je i akcija odvoza kabastog otpada", rekla je Nevena Kalajdžić, rukovodilac Sektora za ekologiju, razvoj i održivo upravljanje otpadom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije