Gradovi

Akcija učenika i nastavnika dobojske OŠ "Vuk Karadžić": Simići dobili šporet i veš-mašinu

Akcija učenika i nastavnika dobojske OŠ "Vuk Karadžić": Simići dobili šporet i veš-mašinu
Foto: NN | Akcija učenika i nastavnika dobojske OŠ "Vuk Karadžić": Simići dobili šporet i veš-mašinu

DOBOJ - Naša kuća uskoro će biti topla, ostalo je još da nabavimo drva i spremni smo za zimu, jer nam je šporet već stigao, poručili su Simići, sedmočlana porodica iz Kostajnice, kod Doboja, kojima su đaci, nastavnici i rukovodstvo OŠ "Vuk Karadžić" obezbijedili šporet i veš-mašinu.

"Ovo će mi dobro doći, imala sam mašinu, ali se pokvarila. Ručno sam prala veš, napolju", kaže Jadranka Simić, majka petoro djece, od kojih troje pohađa OŠ "Vuk Karadžić".

Radojka Stojanović, učiteljica koja vodi sekciju Crvenog krsta, pojasnila je da su na početku školske godine pokrenuli humanitarnu akciju "Jedna KM za Simiće", tokom koje su prikupili 1.200 KM.

"Novac smo utrošili za ono što je porodici trenutno najpotrebnije, kupili smo šporet na drva i veš-mašinu, a donijeli smo i nešto sitnica. Škola u Kostajnici je naše područno odjeljenje", pojasnila je Stojanovićeva.

Simići će šporet i veš-mašinu koristiti u kući koju su im sagradili volonteri iz Holandije, svojim sredstvima.

"Uselili smo u kuću prije mjesec dana, juče su stigli ormari. Treba da se postave tepisi u dječje sobe, doći će još stvari, sve sobe na spratu će biti popunjene", rekla je u petak Jadranka Simić.

Da bi u hladnim zimskim danima kuća zadržavala toplotu, potrebno je da dobije izolaciju i fasadu, kaže Živko Stanojević, predsjednik mjesne zajednice Kostajnica, koji se angažovao da sakupi sredstva.

"Otprilike još 3.500 do 4.000 KM će biti potrebno. Mogu vam reći, nerado se firme odazivaju. Pojedinci da, pojedinci keširaju, odmah iz džepa, ali ovi neki... Kilavo. Ja mislim da ću sljedeće sedmice startovati, ovo što imam novca kupiću stiropor, ljepilo, mrežice", kaže Stanojević.

Simići su donedavno živjeli u trošnoj, neuslovnoj kući, sa dvije prostorije, bez vode.

U novosagrađenoj u petak nismo zatekli glavu kuće Vojislava, jer je sa sedamnaestogodišnjim sinom Zdravkom u šumi sjekao drva.

Njegove kćerke Slađana i Slavica te sin Slađan idu u osnovnu školu, a trogodišnji Pavle je mezimac porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije