Gradovi

"Aktivista SNSD-a pretučen po nalogu člana SDS-a"

"Aktivista SNSD-a pretučen po nalogu člana SDS-a"
"Aktivista SNSD-a pretučen po nalogu člana SDS-a"

TESLIĆ - Dalibor Matić iz Teslića osumnjičen je da je po nalogu Nevena Majstorovića, člana SDS-a, takođe iz ovog grada, 2014. godine prebio Slavka Grabovca, aktivistu SNSD-a.

Matić će Okružnom tužilaštvu u Doboju biti prijavljen za nanošenje teških tjelesnih povreda, a Majstorović za podstrekivanje.

Kako saznajemo, Matić, koji je policiji odranije poznat po nasilju, pretukao je Grabovca jer mu je Majstorović obećao da će mu riješiti stambeno pitanje i posao, što se nikada nije desilo.

To mu je obećavao još od 2012. godine kada je bio kandidat za odbornika u Skupštini opštine Teslić, gdje je Matić radio na prikupljanju glasova.

"Kada su izbori prošli, tražio je obećano. Međutim, ovaj mu je rekao da mora obaviti još jedan posao, tačnije da prebije Grabovca, što je ovaj i uradio", ispričao je izvor blizak ovom slučaju.

Kako nam je rekao, motiv napada na Grabovca, koji je prije SNSD-a bio aktivista SDS-a, navodno je to što je pričao loše protiv aktuelnog načelnika opštine.  Aktivista SNSD-a napadnut je 17. septembra 2014. godine ispred ulaza u zgradu u Kninskoj ulici u Tesliću, u kojoj je živio. Matić mu je tada prišao s leđa, oborio ga na zemlju i pretukao ga šakama po glavi i teško ga povrijedio.

 Primljen je u dobojsku bolnicu s prelomom jagodične kosti i podlivom na desnom oku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije