Gradovi

Ambasada Kine se zahvalila policajcima iz Vlasenice

Ambasada Kine se zahvalila policajcima iz Vlasenice
Foto: N.N. | Ambasada Kine se zahvalila policajcima iz Vlasenice

VLASENICA- Ambasada NR Kine u BiH uputila je zahvalnice policajcima iz Policijske stanice Vlasenica Branislavu Staniću i Milenku Kovačeviću za požrtvovanost, nesebičan trud i zalaganje prilikom potrage i pronalaska dvoje kineskih državljana koji su se izgubili na području te lokalne zajednice 14. januara ove godine.

“Po zaprimanju prijave oko 18:15 časova tog dana od strane lica koje je na engleskom jeziku pokušalo da objasni da se dvoje kineskih državljana izgubilo prateći navigaciju u namjeri da dođu do Sarajeva, policijski sluzbenici PS Vlasenica Branislav Stanić i Milenko Kovačević odmah su izašli na teren, te su uz pomoć zvučne i svjetlosne signalizacije pokušali pronaći i locirati kineske drzavljane”, rečeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kineski državljani pronađeni su na području Zaklopače, u snježnom zanosu na nepristupačnom terenu, gdje je slaba mobilna mreža, a u akciji spasavanja su, pored policijskih službenika, učestvovali i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica.

“Udruženim snagama, kineski državljani su evakuisani, prilikom čega nisu imali tjelesnih povreda, a samo pravovremenom reakcijom i prisebnošću aktera spasavanja izbjegnute su veće posljedice po život i zdravlje kineskih državljana”, naveli su iz  PU Zvornik.

Ova akcija je ujedno i druga akcija spasavanja kineskih državljana na ovom području, pošto su u januaru 2020. godine, policijski službenici Policijske stanice Milići, pronašli i evakuisali četiri kineske državljanke koje su se izgubile na području Milića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije