Gradovi

Ambasador Rusije u prvoj posjeti Trebinju: Najava jače privredne i kulturne saradnje

Ambasador Rusije u prvoj posjeti Trebinju: Najava jače privredne i kulturne saradnje
Foto: N.N. | Ambasador Rusije u prvoj posjeti Trebinju: Najava jače privredne i kulturne saradnje

TREBINJE - Trebinje i gradovi u Ruskoj Federaciji ubuduće će biti više vezani i u privredi, posebno turizmu, ali i u sportu, kulturi i svim drugim segmentima života, istaknuto je nakon prve posjete ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabuhova Trebinju.

On se susreo sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i njegovim zamjenikom Draženom Boškovićem koji su izrazili veliku zahvalnost zbog ove posjete i istakli das u razgovori vođeni o temama koje bi donijele napredak ovom gradu.

"Smatramo da postoji dosta prostora da povežemo i energetski sektor i turizam, poljoprivredu i uopšte privredu, ali i kulturu, gdje bi se povezivanjem naših agencija realizovali dobri projekti na zadovoljstvo građana Trebinja, ali i Republike Srpske i Rusije", istakao je Ćurić.

Kalabuhov obećao je da će raditi na što većem povezivanju pomenutih tema.

"Mi imamo instrumente toga povezivanja u vidu međunarodne vladine komisije, a s  obzirom na novu geopolitičku situaciju, mislim da moramo biti što više kreativni u potražnji novih načina komuniciranja", rekao je ruski ambasador, izrazivši veliku zahvalnost zbog solidarnosti građana Trebinja i Srpske sa Ruskom Federacijom.

Ćurić je Kalabuhovu poklonio Zavičajnu monografiju grada Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije