Gradovi

Američkom donacijom kupljene police u trebinjskoj biblioteci

Američkom donacijom kupljene police u trebinjskoj biblioteci
Foto: N.N. | Američkom donacijom kupljene police u trebinjskoj biblioteci

TREBINJE- Erik Nelson, ambasador SAD u BiH posjetio je danas Narodnu biblioteku Trebinje, uvjerivši se da je novac koji je američka ambasada preko USAID-a dobirala ovoj kulturnoj ustanovi dobro utrošen.

„Dugo sam želio da dođem u Narodnu biblioteku, gdje smo, u okviru projekta 'Snaga lokalnog' ovoj kulturnoj ustanovi pomogli grantom od 15 hiljada maraka, kao probni projekat koji se pokazao djelotvoran i koji ćemo, nakon što smo se uvjerili da je dobro urađen, proširiti i to na način da ćemo pet miliona maraka uložiti u lokalne ideje u BiH i podržati ih”, kazao je ambasador Nelson.

U Narodnoj biblioteci Trebinje su zahvalili na ovim sredstvima i pojasnili da su iskorištena tako što su stare police zamijenjene novim, te da je na ovaj način novim vitrinama opremljen i ovdašnji legat Jovana Dučića, čijih 5.000 naslova predstavlja najveću vrijednost biblioteke.

Američka agencija za razvoj USAID je sredstva za Narodnu biblioteku obezbijedila je preko projekta "Snaga lokalnog”, koju je proveo Institut za mlade “”Кult”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije