Gradovi

Ana Tikveša: Jednokratna pomoć za treće i četvrto dijete

Ana Tikveša: Jednokratna pomoć za treće i četvrto dijete
Foto: N.N. | Ana Tikveša: Jednokratna pomoć za treće i četvrto dijete

BIJELJINA - Grad Bijeljina obezbijediće jednokratnu pomoć u iznosu od 300 konvertibilnih maraka za svako treće i četvrto novorođenče u porodici, nakon što je prijedlog o ovakvom načinu podsticanja povećanja nataliteta Skupštini grada predložila Ana Tikveša, osnivač Udruženja građana "Mama M" i kandidat za odbornika iz Stranke demokratske Srpske Semberija.

"Udruženje 'Mama M' osnovano je 2016. godine i bavi se promocijom zdravog načina života trudnica i omladine. Organizujemo dvije značajne škole za mlade roditelje, a to su Škola za trudnice i Škola roditeljstva, koje je do sada pohađalo više od 500 sugrađana. Odluka o jednokratnoj pomoći za treće i četvrto novorođenče je možda mali korak, ali veliki za buduću pronatalitetnu politiku. Ne smijemo zaboraviti da je porodica osnovna ćelija društva, a da je Bijeljina jedan od rijetkih gradova koji su krenuli u borbu za što više rađanja", istakla je Tikveša.

Predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić naveo je na pres-konferenciji da ova stranka ima najbolju listu za lokalne izbore, a da su žene koje se nalaze na njoj profesionalno ostvarene, ali takođe i privržene porodici.

"Opredijeljeni smo za realizaciju svih mjera koje mogu da doprinesu povećanju broja novorođene djece. Gradska uprava finansira četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje, tradicionalno darujemo prvu rođenu bebu u novoj godini i slično. Podsjetiću vas da smo samo u prethodnih deset godina otvorili pet novih obdaništa, a vodimo računa i o materijalno ugroženoj djeci", naglasio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije