Gradovi

Asfalt i do seoskih područja

Asfalt i do seoskih područja
Foto: Ilustracija | Asfalt i do seoskih područja

MILIĆI - Planom srednjoročnih ulaganja od 2019. do 2022. godine, koji je usvojila Skupština opštine Milići, na području te opštine biće uloženo oko 4,5 miliona KM za asfaltiranje lokalnih puteva i ulica, rekao je danas Srni zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

Savić je objasnio da je u okviru tog plana u 2019. godini predviđeno asfaltiranje 13,5 kilometara lokalnih puteva, od kojih je nekoliko već dobilo asfaltnu podlogu, a na ostalima su radovi u završnoj fazi.

"Od tih 13,5 kilometara Vlada Republike Srpske direktno je finansirala 3,5 kilometara puta prema Vandžićima. Ti radovi su završeni i koštali su 450.000 KM", precizirao je Savić.

On je rekao da su zaključeni ugovori i za asfaltiranje lokalne dionice Selište- Mramor u dužini od 2.700 metara, Svetogorske ulice u dužini od 600 metara, Semberske ulice u dužini od 1.450 metara, puteva u naselju Dubnica u dužini od 640 metara, te puteva u naselju Vukšić Polje dužine 320 metara.

Zamjenik načelnika opštine Milići naveo je da je uz podršku Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH ugovoreno asfaltiranje dionice Talovića Luka-Gornji Talovići u dužini od 1.600 metara.

"Radovi na tim dionicama su ili u završnoj fazi ili su već završeni", rekao je Savić.

On je dodao da ukupna vrijednost radova koje je ugovarala lokalna uprava, izuzuzimajući dio koji je direktno finansirala Vlada Republike Srpske, iznosi 703.149 KM, pri čemu su u finansiranju znatan udio imali federalno Ministarstvo i građani.

"Direktno smo uložili oko 560.000 KM kreditnih sredstava i očekujem da nastavimo sa ovim aktivnostima u 2020. godini, u kojoj imamo znatno veći obim radova", objasnio je Savić.

Na realizaciji ovih poslova na području opštine Milići kao izvođač radova angažovano je preduzeće "Zvornik-putevi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije