Gradovi

Pratite nas na Google news

Asfalt i do seoskih područja

Asfalt i do seoskih područja
Foto: Ilustracija | Asfalt i do seoskih područja
Srna

MILIĆI - Planom srednjoročnih ulaganja od 2019. do 2022. godine, koji je usvojila Skupština opštine Milići, na području te opštine biće uloženo oko 4,5 miliona KM za asfaltiranje lokalnih puteva i ulica, rekao je danas Srni zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić.

Savić je objasnio da je u okviru tog plana u 2019. godini predviđeno asfaltiranje 13,5 kilometara lokalnih puteva, od kojih je nekoliko već dobilo asfaltnu podlogu, a na ostalima su radovi u završnoj fazi.

"Od tih 13,5 kilometara Vlada Republike Srpske direktno je finansirala 3,5 kilometara puta prema Vandžićima. Ti radovi su završeni i koštali su 450.000 KM", precizirao je Savić.

On je rekao da su zaključeni ugovori i za asfaltiranje lokalne dionice Selište- Mramor u dužini od 2.700 metara, Svetogorske ulice u dužini od 600 metara, Semberske ulice u dužini od 1.450 metara, puteva u naselju Dubnica u dužini od 640 metara, te puteva u naselju Vukšić Polje dužine 320 metara.

Zamjenik načelnika opštine Milići naveo je da je uz podršku Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH ugovoreno asfaltiranje dionice Talovića Luka-Gornji Talovići u dužini od 1.600 metara.

"Radovi na tim dionicama su ili u završnoj fazi ili su već završeni", rekao je Savić.

On je dodao da ukupna vrijednost radova koje je ugovarala lokalna uprava, izuzuzimajući dio koji je direktno finansirala Vlada Republike Srpske, iznosi 703.149 KM, pri čemu su u finansiranju znatan udio imali federalno Ministarstvo i građani.

"Direktno smo uložili oko 560.000 KM kreditnih sredstava i očekujem da nastavimo sa ovim aktivnostima u 2020. godini, u kojoj imamo znatno veći obim radova", objasnio je Savić.

Na realizaciji ovih poslova na području opštine Milići kao izvođač radova angažovano je preduzeće "Zvornik-putevi".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije