Gradovi

Autobuska stanica u Trebinju počinje s radom

Autobuska stanica u Trebinju počinje s radom
Foto: N.N. | Autobuska stanica u Trebinju počinje s radom

TREBINJE - Autobuska stanica u Trebinju bi u narednih nekoliko dana trebalo da ponovo počne s radom nakon što je u junu zatvorena zbog sudskog spora grada Trebinja i firme "Globtour" iz Međugorja, koja je u ranijem periodu uz naknadu za zakupninu gazdovala objektom, a sada je zakup dat trebinjskom "Ubla Toursu".

"Stanica bi u narednih nekoliko dana trebalo da počne s radom jer smo dobili informaciju da je Viši privredni sud iz Banjaluke odbio žalbu i uvažio prvostepenu presudu, što znači da je grad dobio spor, ali i oko 100.000 maraka za izgubljenu dobit koju imaju isplatiti jer stanica nije radila", kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je demantovao navode koje je advokat "Globtoura" Nermin Vila iznio novinarima - da je javni poziv za ponovno iznajmljivanje prostora bio nezakonit i rekao da svi imaju pravo na žalbe i naknadne procedure, ali je i grad Trebinje u nedoumici da li da i oni krenu u nove procedure jer su i do sada dovoljno ispaštali građani Trebinja.

"Mi samo želimo da komisijski uzmemo svoj objekat i da do okončanja spora stanica bude u vlasništvu i služi onome ko ju je i gradio, a to su svi građani Trebinja", rekao je Ćurić, istakavši da je u presudi iz Banjaluke precizirano da se ključevi imaju predati gradu.

Advokat Vila je optužio grad Trebinje da se radilo nezakonito, zbog čega su oni išli s tužbom jer je "Globtour" navodno nezakonito bio izbačen, iako je mnogo više plaćao zakupninu od ponude druge firme koja je prihvaćena.

"Mi smatramo da konkurs ponude nije bio zakonit i on je predmet pobijanja, zbog čega se mi nismo ni javili na konkurs", kazao je Vila, pitajući se ko će nadoknaditi štetu, za šta ima pravosnažnu presudu od Okružnog privrednog suda u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije