Gradovi

Banjak predsjednik Skupštine Trebinja, odbornici položili zakletve

Banjak predsjednik Skupštine Trebinja, odbornici položili zakletve
Foto: N.N. | Banjak predsjednik Skupštine Trebinja, odbornici položili zakletve

TREBINJE - Predsjednik Skupštine grada Trebinja iz prethodnog saziva Dragoslav Banjak iz SNSD-a ponovo je na prvoj sjednici trebinjskog novog skupštinskog saziva izabran na ovu funkciju, dok je za njegovog zamjenika izabran Đorđe Miljanović iz redova Ujedinjene Srpske, dosadašnji načelnik Gradskog odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije.

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Trebinja je Dražen Bošković iz Socijalističke partije, dosadašnji direktor Razvojne agencije.

"Trudiću se da obavljam ovu funkciju na isti način na koji sam je i do sada obavljao, jer ću kao jedini i ubjedljivo najviši autoritet priznavati Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut grada Trebinja i Poslovnik o radu", istakao je Banjak.

Napominjući da je potrebno određeno vrijeme da se stekne i rutina u radu i povjerenje između odbornika različitih političkih opcija, on je kazao da je i na prvoj sjednici morao intervenisati kada je u pitanju kršenje Poslovnika.

Prije početka zasjedanja narodni poslanik Nebojša Vukanović je ušao u salu, ali mu je Banjak rekao da ne može da prisustvuje sjednici jer, prema ranijim odlukama, poslanici ne mogu biti na zasjedanjima, na šta je Vukanović negodovao.

Bošković je istakao da će njegovi planovi u naredne četiri godine biti nastavak kontinuiteta i do sada uspješne saradnje sa gradonačelnikovim kabinetom i svim gradskim odjeljenjima i njegovim saradnicima.

"Pokrenuti su mnogi projekti, pa se nadam da će i u budućnosti biti plodonosna saradnja koja će se samo razvijati, jer je bitno da svi zajedno radimo u interesu grada i građana Trebinja, istočne Hercegovine i čitave Republike Srpske", naglasio je Bošković.

Na prvoj sjednici zakletve je položio novi skupštinski saziv u Trebinju, koji čini 12 odbornika SNSD-a,  četiri odbornika sa Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, po tri SDS-a i koalicije HNP-PDP, po dva odbornika imaju Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska, po jednog DNS i NDP, a jedan mandat rezervisan je za izabranog predstavnika nacionalnih manjina.

Na sjednici se novoimenovanim odbornicima obratio i gradonačelnik Mirko Ćurić, izražavajući nadu da će svi zajedno, bez obzira na poziciju ili opoziciju, djelovati kao dobar tim, jer se samo tako može ići naprijed.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije