Gradovi

Bašte sarajevskih kafića prepune gostima

Bašte sarajevskih kafića prepune gostima
Foto: Anadolija Ilustracija | Bašte sarajevskih kafića ispunjene gostima
N.N.

SARAJEVO - Građani Sarajeva danas su odlučili ugodan aprilski dan provesti u baštama kafića koje su od jutros ponovo otvorene nakon 23 dana.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je nove mjere zbog poboljšanja epidemiološke situacije na području Kantona, prema kojima ugostiteljski objekti ponovo mogu primati goste, ali samo u baštama i na terasama.

Vremenske prilike danas idu u korist ugostiteljima, ali i građanima koji su lijepo vrijeme iskoristili za podnevnu kafu s društvom u baštama kafića, a centar Sarajeva ponovo je oživjeo.

Ugostitelji će se do daljnjeg morati pridržavati svih higijensko-epidemioloških mjera u vidu ograničenog broja posjetilaca, propisane socijalne distance, nošenja zaštitinih maski kao i dezinfekcije prostora.

Vlada KS pratit će epidemiološku situaciju u narednih sedam dana te će dalje mjere biti uskljađene s porastom odnosno opadanjem broja novozaraženih.

U posljednja 24 sata prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Kantona Sarajevo zabilježena su 99 novih slučajeva koronavirusa.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije