Gradovi

Batine i optužbe zasjenile referendum

Batine i optužbe zasjenile referendum
Foto: N.N. | Batine i optužbe zasjenile referendum

TESLIĆ - Premlaćivanje jednog Teslićanina te optužbe na relaciji SDS - SNSD, zasjenili su jučerašnji referendum o opozivu opštinskog načelnika Milana Miličevića (SDS), koji, po dosad prebrojanim glasovima, ostaje na toj funkciji.

"Protiv opoziva Miličevića glasalo je 64,32 odsto birača, pokazuju podaci sa 64 obrađena biračka mjesta od ukupno 68", saopšteno je iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine.

Miličević je proglasio pobjedu i istakao da neprebrojani glasovi ne mogu promijeniti epilog referenduma.

"Šta dalje? Prvo ćemo apsolutno spriječiti izbornu krađu sa četiri preostala izborna mjesta, koja još nisu prebrojana. Drugo, kada dođu zvanični rezultati, pokrenućemo inicijativu za raspuštanje lokalnog parlamenta. Da li će do toga doći, to na savjest prepuštamo poslanicima NS RS", rekao je Miličević za "Nezavisne".

Policiji u Tesliću, u nedjelju naveče, iz Doma zdravlja prijavljeno je da im se obratio Teslićanin M.P. (42), koji je najvjerovatnije pretučen u kafiću u blizini zgrade gdje su te večeri brojani glasovi, a Miličević za taj događaj optužuje Dragana Bogdanića, predsjednika teslićkog OO SNSD-a.

"To je jedini incident tog dana, a napravio ga je Dragan Bogdanić sa svojim tjelohraniteljima. Oni su, na dvadesetak metara od mjesta gdje je zasjedala Komisija za sprovođenje referenduma, pretukli jednog čovjeka", tvrdi Miličević.

Sa druge strane, Bogdanić je negirao bilo kakvu umiješanost u ovaj događaj te dodao da on uopšte nema tjelohranitelje.

"Nisam uopšte vidio da je bilo ko pretučen. Šta se dešavalo u tom ugostiteljskom objektu, ne znam", rekao je Bogdanić za "Nezavisne".

Bogdanić je rekao da još nisu poznati rezultati postupka opoziva načelnika i da će poštovati zvanične podatke ma kakvi da su, ali da je iznenađen njegovim tokom, za koji kaže da je bio "pun nepravilnosti počinjenih od strane lokalnog SDS-a".

Dodaje da su članovi Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika, kao i predsjednici pojedinih biračkih odbora, bili pod velikim pritiskom, te da je, između ostalog, 50 simpatizera Miličevića ušlo u zgradu Komisije za sprovođenje opoziva i ponašalo se nezakonito i nedolično.

Bogdanić je istakao da se bespotrebno vrši pritisak da se izlazi sa preuranjenim rezultatima opoziva i zahvalio policiji na prekjučerašnjem radu. On je postavio pitanje Miličeviću da li će kao legalista zbog visokih troškova sprovođenja odustati od inicijative za raspuštanje Skupštine opštine, što je kao argument koristio kada je pokrenuta inicijativa za njegov opoziv.

Predsjednik lokalnog parlamenta Miroljub Letić rekao je da će Skupština opštine Teslić prihvatiti odluke nadležnih institucija o pitanju održanog postupka opoziva Miličevića i u skladu sa zakonskim propisima nastaviti rad.

Inače, u blizini zgrade u kojoj su preksinoć brojani glasovi bio je kordon policije, uključujući i Jedinicu za podršku.

Razbijena kamera, novinari nepoželjni

Policijskoj stanici Teslić, u nedjelju, oko 23.20, prijavljeno je da je u blizini lokalnog kafića oštećena kamera RTV BN.

Na portalu RTV BN objavljeno je da im je kamera razbijena. Iz policije kažu da postupaju po prijavi.

Iz ATV-a tvrde da su njihovi novinari proglašeni nepoželjnim u zgradi opštine, iz koje je, kako se dodaje, izbačena i Nikolina Ristić, predsjednica Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika. ATV je objavio da im je Milan Miličević rekao da nerado njima daje izjave.

"Evo, učiniću to još jednom i više nemojte ulaziti u zgradu Opštinske uprave", rekao je Miličević novinaru ATV-a, a objavio je ATV na svom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije