Gradovi

Bazen u Trebinju početkom naredne godine prima prve plivače

Bazen u Trebinju početkom naredne godine prima prve plivače
Foto: N.N. | Bazen u Trebinju početkom naredne godine prima prve plivače

TREBINJE - Kompletan krovni pokrivač zatvorenog bazena Banje u Trebinju je završen, zajedno sa kontinuiranom fasadom, a u toku su unutrašnji radovi, saopštili su danas izvođači radova na ovom velelepnom objektu, predstavnici trebinjske Herc gradnje i banjalučkog Integral inžinjeringa.

“Najveća trenutna aktivnost je u samom bazenskom prostoru i tu se izvode radovi na postavljanju keramike, kao i molersko farbarski i ostali zanatski radovi koji se odvijaju u planiranoj dinamici i očekujemo da će se tako i zvaršiti”, kazao je novinarima na gradilištu Braniša Pilindavić, odgovorni rukovodilac radova “Inegral inžinjeringa”.

Radove je, potvrdio je on, usporila i prošlogodišnja oluja koja je, u višemilionskoj šteti u gradu Trebinju, odnijela i već izrađenu krovnu konstrukciju sa bazena, tešku preko 110 tona, pa izvršeno preprojektovanje i postavljena je teža i jača konstrukcija.

Jovan Kovačina, predstavnik “Herc gradnje” koja je član konzorcija na projektu, kaže da oni izvode armirano - betonske, zidarske, fasaderske i dio zanatskih radova, kao i okolno uređenje, te da sve teče planiranom dinamikom.

“Svi dosadašnji radovi koje smo izvodili na vrijeme su urađeni i u skladu sa tehničkim propisima, tehnologijom rada i pravilima struke”, naveo je Kovačina.

Radovi na zatovrenom bazenu Banje u Trebinje započeli su 2016. godine, a odvijali su se u nekoliko ugovornih faza koje se etapno uspješno okončavaju, pa se izvođači nadaju da će planirani rok dovršetka osnovnih radova do kraja ove godine biti i  ispoštovan, iako će termo-mašinske instalacije i neki finalni dovršeci preći i u iduću godinu.

To znači da će natkriveni trebinjski bazen prve plivače primiti odmah početkom iduće godine.

Ukupna vrijednost radova proračunata je na oko 13 miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije