Gradovi

Besplatne članske karte za osnovce

Besplatne članske karte za osnovce
Foto: N.N. | Besplatne članske karte za osnovce

ŠAMAC - Šamačka Narodna biblioteka organizovala je danas prijem za 33 učenika prvih razreda Osnovne škole Šamac i tom prilikom, uz moto "Budi i ti naš đak prvak", izvršila besplatan upis učenika u Biblioteku i podijelila im simbolične poklone.

Direktor biblioteke Dragica Borojević rekla je da učenici prvih razreda inače ne plaćaju upis, ali su htjeli da ih iznenade članskom kartom na kojoj piše "Budi i ti naš đak prvak" i podijelili im skromne poklone, blokčiće i olovke.

Ona je istakla da je ovo samo jedan u nizu pokušaja kako bi interesovanje i ljubav prema knjizi probudili kod djece, koju su upoznali o knjižnom fondu Biblioteke, te načinom na koji su knjige smještene u police i kako se izdaju.

"Na naše veliko zadovoljstvo, učenici su izrazili želju da češće posjećuju Biblioteku, tako da nastavljamo sa promovisanjem pismenosti, čitanja i doživotnog učenja", navela je Borojevićeva.

U knjižnom fondu Biblioteke nalazi se 21.000 knjiga, od stručne literature do beletristike, a ukupno je upisano 168 članova, od kojih je 41 osnovac.

Za prvačiće je upis besplatan, za osnovce i penzionere na godišnjem nivou iznosi pet KM, dok je za ostale 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije