Gradovi

Besplatni časovi engleskog za djecu u 19 vrtića

Besplatni časovi engleskog za djecu u 19 vrtića
Foto: N.N. | Besplatni časovi engleskog za djecu u 19 vrtića

BIJELJINA - Škola stranih jezika "Anglia" u Bijeljini omogućila je besplatno učenje engleskog jezika za djecu u 19 vrtića, objavljeno je na internet stranici Gradske uprave.

Kroz program "Engleski za svu djecu" sa vrtićkom djecom će dva puta sedmično, u trajanju od 30 minuta, raditi studenti završne i treće godine studija sa Univerziteta "Sinergija" i Univerziteta "Slobomir".

"Angažovano je 17 studenata koji će držati časove u okviru predmeta Metodika nastave engleskog jezika", navodi vlasnik "Anglije" Verica Amidžić, ističući da se time pomaže i studentima da steknu neophodne nastavne vještine.

Osim studenata, nastavu u vrtićima izvode i profesori engleskog jezika iz "Anglije" koji su im savjetnici i podrška, a časovi su koncipirani da djeca kroz igru i pjesmu, pomoću slika, uče osnovne pojmove na engleskom.

"Smatram da je vrlo dobro početi učiti strani jezik u uzrastu od četiri ili pet godina i to u okruženju u kom se djeca osjećaju sigurno i u prostoru koji im je poznat", rekla je Amidžićeva.

Ona je istakla da su metode učenja jezika koje primjenjuju iste kao učenje bilo čega u ranom uzrastu, kroz igru, imitaciju, glumu i pjesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije