Gradovi

Biciklisti iz Trebinja krenuli na put do Srbije

Biciklisti iz Trebinja krenuli na put do Srbije
Foto: N.N. | Biciklisti iz Trebinja krenuli na put do Srbije

TREBINJE - Dvanaest članova Biciklističkog kluba “Leotar“ iz Trebinja otputovali su jutros svojim biciklima za Srbiju, obilazeći različite destinacije od Trebinja do Kopaonika u dužini rute od 520 kilometara.

„Ovo je, u stvari, putovanje koje smo zamijenili prvobitno zamišljenim putom na Krf u Grčku, tako da putujemo ukupno šest dana, od čega su četiri dana vožnje i jedan dan obilazak, a šesti dan je povratak, tako da vozimo od Trebinja do Kopaonika, sa različitim zaustavnim tačkama, a sa Kopaonika se vraćamo u Kraljevo, odakle je organizovan povratak kombijem za Trebinje“, rekao je pred polazak  predsjednik Biciklističkog kluba „Leotar“ Blagoje Rosandić.

Kaže da će, osim manastira Studenice, obići i Dobrun, crkvu u Višegradu, ali će u Srbiji posjetiti i manastir Žiču, a u Studenici im je organizovano i noćenje, za šta su već dobili blagoslov. 

Pored manastira Studenica, na putu imaju obezbijeđena još tri noćenja, kao i svu drugu potrebnu logistiku, jer treba imati u vidu da sa starim i iskusnim biciklistima, koji na svojim turama nerijetko noćivaju i u improvizovanim uslovima, putuje i nekoliko maloljetnih dječaka, među kojim je najmlađi Nikola Kisin.

„Imam trinaest godina i ovo mi je prva duža biciklistička ruta na koju putujem, ali sam se za nju pripremao, pa se nadam da ću je dobro izvesti“, kazao je pred polazak Nikola.

Trebinjski biciklisti će voziti od Trebinja prema Foči i dalje Višegrad, Užice, Čačak, Kraljevo, Manastir Studenica i Kopaonik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije