Gradovi

Bijeljina bogatija za 25 stipendista

Bijeljina bogatija za 25 stipendista
Foto: Grad Bijeljina | Bijeljina bogatija za 25 stipendista

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić juče je najboljim učenicima generacije, odnosno njihovim roditeljima uručio 19 ugovora o stipendiranju, a ovaj vid finansijske podrške je dobilo i petoro učenika sa posebnim potrebama.

Mjesečni iznosi osnovnih stipendija su 100 konvertibilnih maraka za učenike generacije osnovnih škola i učenike sa posebnim potrebama koji se školuju u specijalizovanim ustanovama na području Grada Bijeljina, 150 КM za učenike sa posebnim potrebama koji se školuju u specijalizovanim ustanovama van područja Grada Bijeljina i 200 КM za učenike generacije srednjih škola.

Uključujući najnovije stipendiste, Grad Bijeljina stipendira ukupno 130 učenika i studenata, od kojih je 43 učenika generacije osnovnih škola, 26 učenika generacije srednjih škola, 43 učenika sa posebnim potrebama i 15 studenata. Nakon što bude okončan konkurs za stipendiranje studenata, broj stipendista će biti povećan na oko 160, a za njih je u ovogodišnjem gradskom budžetu planirano 290.000 КM.

"Potpisivanje ugovora sa stipendistima mi je jedna od najprijatnijih obaveza, jer podržavamo najuspješniju djecu na njihovom putu da se ostvare kao obrazovani ljudi. Želimo da Bijeljina bude grad u kojem će naši stipendisti ostajati ili se vraćati nakon završenih studija, ovdje pronalaziti posao i zasnivati porodice. Nema budućnosti bez obrazovanog stanovništva i zato se nadam da će im ove stipendije biti podstrek da još bolje uče, ali i da će roditeljima olakšati finansiranje školovanja svojih đaka i studenata", izrazio je očekivanje Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije