Gradovi

Pratite nas na Google news

Bijeljina se zadužuje za sedam miliona KM

Bijeljina se zadužuje za sedam miliona KM
Foto: N.N. | Bijeljina se zadužuje za sedam miliona KM
N.N.

BIJELJINA - Na 35. sjednici Skupštine Grada Bijeljina, koja je održana 25. decembra, usvojen je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada Bijeljina za finansiranje kapitalnih razvojnih projekata od 7 miliona KM.

Za navedenu odluku glasala je aktuelna skupštinska većina u lokalnom parlamentu predvođena SDS, uključujući i odbornike PDP, kao i predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Slavišu Markovića.

Sama odluka Markovića i PDP da podrži odluku o zaduženju je i očekivana, s obzirom da PDP sa SDS i drugim koalicionim partijama čini većinu u lokalnom parlamentu.

Zanimljiv je način na koji je Marković govorio o novom kreditnom zaduženju prije, ali i nakon što je donosena odluka o zaduženju Grada za 7 miliona KM

Marković je u dva navrata, na konferencijama za novinare, ''pokušao'' da izbjegne pitanja u vezi sa kreditnim zaduženjem, kao i da se, na izvjestan način, distancira i  ogradi od navedene odluke.

Naime, Marković je nakon međustranačkog sastanka, koji je održan 18. decembra,  rekao da je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada došao nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka, te da nije ni pogledao navedenu tačku dnevnog reda.

„Odluka je došla nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka. Predlagač je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije. Još nisam pogledao navedenu tačku, ali imaćemo priliku da na pripremnom sastanku to bude detaljno obrazloženo.

''Mislim'' da se radi o kapitalnim projektima, i da će dio sredstava biti izdvojen za Sokolski dom, dio za Autobusku stanicu, a mislim i da je jedan dio sredstava planiran za Vatrogasni dom“, izjavio je tada Marković.

Marković je tada rekao i da će dio sredstava, ''vjerovatno'', biti odvojen i za vještačku travu novog sportskog terena Fudbalskog kluba „Radnik“, a jedan dio sredstava za zamjenu led sijalica na području Grada Bijeljina.

Nakon nakon što je glasao za zaduženje Grada od 7 miliona KM, Marković je na konferenciji za medije, na pitanje koliki je iznos kredita i na koje konkretno projekte se odnosi, rekao da ne želi da komentariše kredit.

„Imate načelnika odjeljenja za finansije, gradonačelnika, koji su predlagači navedenih tačaka. Ja ne bih ulazio u strukturu navedenog kredita. Kada su u pitanju te stvari, imaćete priliku da njima postavite ta pitanja“, rekao je tada Marković.

Marković je tada naglasio da Skupština nije predlagač navedene odluke i da ne bi komentarisao kredit  jer, kako je rekao, nema tačne informacije.

„Vidjeli ste da se radi o određenom kreditnom zaduženju za led rasvjetu, za infrastrukturu, završetak Sokolskog doma, izmještanje Autobuske stanice. Ali, opet kažem, nisam ja prava adresa, prava adresa je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije“, rekao je tada Marković.

(Dešavanja u Bijeljini)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije