Gradovi

Bijeljinska Toplana spremna za sezonu grijanja

Bijeljinska Toplana spremna za sezonu grijanja
Foto: N.N. | Bijeljinska Toplana spremna za sezonu grijanja

BIJELJINA - Sezona grijanja u bijeljinskoj Gradskoj toplani počinje 15. oktobra, kako je i planirano, a ukoliko vremenske prilike budu zahtijevale počeće i ranije, rekao je Srni direktor Gradske toplane Mladen Krasavac.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu u ovoj toplani urađeno mnogo, na jednom kotlu zamijenjeni su i veliki i mali ekran, odnosno ohladni snop, što predstavlja ozbiljan remont koji će omogućiti sigurniji i bolji rad postrojenja.

"Sve se radi sa ciljem da korisnici imaju dobre i pouzdane uslove grijanja i u ovoj sezoni", rekao je Krasavac.

On je naveo da korisnici duguju Toplani 185.000 KM, što je veliki iznos s obzirom na potrebe Toplane prema dobavljačima.

"Pozivam još jednom sve da izmire svoje obaveze što prije, kako bismo i mi izmirili svoje obaveze prema dobavljačima i kako bismo izbjegli tužbe i nepotrebne trošove", rekao je Krasavac.

On je rekao da za početak sezone grijanja ima dovoljno uglja, a da na godišnjem nivou Toplana potroši oko 4.500 tona uglja, u zavisnoti od sezone.

Krasavac je naveo da bijeljinska Toplana cijenu nije mijenjala godinama, te da ona i ove godine iznosi 2,75 KM sa PDV-o za fizička lica, a 5,88 KM sa PDV-om za pravna lica.

Prema njegovim riječima, obračun u Toplani vrši se na šest mjeseci, ali korisnicima koji to žele daje se mogućnost da grijanje plaćaju na 12 mjesečnih rata.

Gradska toplana Bijeljina trenutno zagrijava oko 64.000 metara kvadratnih prostora fizičkih i pravnih lica, a broj korisnika, koji se kontinuirano povećava, trenutno je 1.125 od čega 950 fizičkih lica, a 65 su poslovni prostori, odnosno pravna lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije