Gradovi

Bijeljinski SNSD traži opoziv Petrovića

Bijeljinski SNSD traži opoziv Petrovića
Foto: Facebook | Bijeljinski SNSD traži opoziv Petrovića

BIJELJINA - Bijeljinski odbor SNSD-a saopštio je da gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića treba opozvati, kako bi se spriječile dalje političke, privredne i finansijske štete za ovaj grad i Republiku Srpsku.

Cilj opoziva gradonačelnika Bijeljine je, kako navode, da se grad, infrastrukturno potpuno povezan sa Banjalukom i Beogradom, pretvori u jedan od najznačajnijih političkih, privrednih, obrazovnih, kulturnih i sportskih centara Republike Srpske i cijelog regiona zapadnog Balkana.

Iz Gradskog odbora SNSD-a navode da nisu iznenađeni dolaskom Nebojše Vukanovića u Bijeljinu, koji je zajedno sa Petrovićem "uvijek tamo gdje je, po zadatku, potrebno nahuškati Srbe na Srbe, posvađati ih i podijeliti".

"Srpski narod je pročitao te lažne borce protiv kriminala i korupcije, a istinske borce protiv Republike Srpske, njenih institucija i srpskog naroda", navodi se u saopštenju i dodaje da je njihov zadatak da "stvaraju nesnosnu medijsku buku i galamu, lažno kriminalizuju institucije, nosioce najviših funkcija i cijelo društvo i pripremaju teren za obojene revolucije".

Nažalost, dodaje se, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je u protekle dvije godine iskoristio tu poziciju kako bi postao dio tog projekta.

"Petrović se lažno predstavlja kao `čovjek iz naroda`, kao neko ko `služi narodu`, a zapravo se isključivo bavi praznom pričom i promašenom politikom od koje narod, građani Bijeljine i Semberije, kao i cijele Republike Srpske, trpe političku i finansijsku štetu", navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD Bijeljina poručuju da su zato pokrenuli inicijativu za njegov opoziv, jer svakog dana njegovog opstanka na poziciji gradonačelnika Bijeljine šteta će biti sve veća.

"Petrović ne radi posao gradonačelnika, ne bavi se gradom i gradskom upravom, ne stvara uslove da se popravi kvalitet života građana Bijeljine i Semberije. Grad Bijeljina stoji pune dvije godine, nema kapitalnih investicija, nema ulaganja u infrastrukturu, nema nikakve saradnje sa republičkim institucijama, čak ni u situacijama kad su ugroženi život i imovina građana", naglašava se u saopštenju.

Prema navodima SNSD, Bijeljina ne realizuje planirane projekte, nema sportsku dvoranu, pozorište, studentski dom, LED rasvjetu, parking prostore, gasno napajanje, ne postoje planovi za otvaranje slobodne zone i privlačenje stranih investicija, iako za to postoje svi uslovi.

"Umjesto svega toga, Petrović mitinguje po Republici Srpskoj, bavi se praznom i pogrešnom politikom, zloupotrebljavajući poziciju gradonačelnika i gradski budžet za skupljanje sitnih političkih poena i dodvoravanje strancima i političkom Sarajevu", zaključuju iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije