Gradovi

Bijeljinski dom zdravlja angažuje ljekare sa biroa

Bijeljinski dom zdravlja angažuje ljekare sa biroa
Foto: N.N. | Bijeljinski dom zdravlja angažuje ljekare sa biroa

BIJELJINA - Zbog sve većeg broja građana oboljelih od virusa korona i opasnosti da, u slučaju dodatnog pogoršanja epidemiološke situacije, kapaciteti zdravstvenih ustanova ne uspiju da zadovolje potrebe građanstva, Dom zdravlja Bijeljina donio je odluku da angažuje sve ljekare koji su na evidenciji Biroa za zapošljavanje.

“Ljekari i zaposleni u Domu zdravlja i Bolnici mjesecima vode veliku borbu da zaustave epidemiju i zahvalni smo im na tome. Ipak, situacija je takva da su nam u Domu zdravlja potrebni svi ljekari koje imamo na raspolaganju u Bijeljini. Zato će svi doktori medicine koji su na evidenciji Biroa biti pozvani da se jave u Dom zdravlja, kako bi dobili radni angažman”, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Bijeljina Igor Novaković je istakao da je u Domu zdravlja otvorena druga kovid ambulanta, jer se zbog velikog broja građana koji sumnjaju da su zaraženi, dugo čekalo na pregled.

“Molim sve građane za razumijevanje jer je, uprkos požrtvovanju medicinskog osoblja, preveliki pritisak na Dom zdravlja. Uz pomoć doktora koje ćemo angažovati sa Biroa ubrzaćemo procedure. Nove kolege biće angažovane najmanje dok traje epidemija. Za sad imamo dovoljno medicinskih tehničara, a u slučaju potrebe, angažovaćemo i dodatne medicinske sestre i tehničare”, najavio je dr Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije