Gradovi

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani
Foto: N.N. | Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

TREBINJE - Zbog sudskog spora grada Trebinja i kompanije "Globtur" iz Međugorja, koja je donedavno uz naknadu za zakupninu gazdovala autobuskom stanicom u Trebinju, ovaj objekat je sada blokiran, a autobusi koji dolaze u ovaj grad koriste prostor ispred stanice.

Problemi su krenuli kada je, nakon četiri godine korištenja objekta od strane "Globtura", grad Trebinje izabrao novog zakupca, trebinjski "Ubla turs", na šta se žalio "Globtur", ali, kako je kasnije odlučio i Privredni sud sud u Trebinju, nisu imali pravo, pa je cijeli slučaj na Višem sudu u Banjaluci.

"Zakupac je imao ugovor na četiri godine, nakon čega je raspisan javni poziv, javio se drugi zakupac, koji je ispunio sve ono što je bilo neophodno i mi smo s njima sklopili ugovor. Mislili smo da će sve ići kako treba, jer je s prethodnim zakupcem bio dogovoren i termin primopredaje, da bi već sljedeći dan odgovorili da se oni ne slažu s tim, da je došlo do nepoštivanja procedura i povreda prilikom raspisivanja javnog poziva, što nije tačno", kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On tvrdi da je poziv bio javan i transparentan, da je Gradska uprava Trebinje dobila povratnu informaciju o tome da su u "Globturu" dobili taj javni poziv, a onda su sve kasnije demantovali, pa je, nažalost, krajnja instanca bio sud.

U "Globturu", sa druge strane, u saopštenju za javnost tvrde da je poziv davanja u zakup dijela autobuske stanice bio nejavan, nezakonit i netransparentan, te da je bio po znatno nižoj cijeni nego što su oni mjesečno plaćali.

Zbog svega navedenog, predmet je završio pred drugostepenom sudskom institucijom u Banjaluci, što će, prema Pravobranilaštvu RS, biti riješeno možda već naredne sedmice, kako bi se nastavio rad autobuske stanice.

"U svemu ovome najviše trpe građani Trebinja, pa je naš cilj da se autobuska stanica što prije vrati u funkciju, a neka posljedice snosi onaj ko je pogriješio", ističe Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije