Gradovi

Bogdan Botić zamjenik načelnika opštine Nevesinje

Bogdan Botić zamjenik načelnika opštine Nevesinje
Foto: N.N. | Bogdan Botić zamjenik načelnika opštine Nevesinje

NEVESINJE - Bogdan Botić, dosadašnji direktor Šumskog gazdinstva "Botin" i odbornik SNSD-a, novi je zamjenik načelnika opštine Nevesinje, a nakon glasanja je istakao da će biti na usluzi svim građanima Nevesinja i sarađivati sa svima koji žele razvoj i prosperitet ove opštine.

Njega je na ovo mjesto predložio načelnik opštine Milenko Avdalović, jer je, kako je rekao, u pitanju odgovoran i vrijedan čovjek, koji je i do sada odgovorno radio u Šumskom gazdinstvu.

Za vršioca dužnosti sekretara SO Nevesinje jednoglasno je izabrana Novka Dabarčić, koja je i ranije obavljala ovu funkciju.

Dužnosti su razriješeni načelnici opštinskih odjeljenja kojima je istekao mandat i na prijedlog načelnika imenovani su vršioci dužnosti i to za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izglasana je Sanja Brenjo, Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Milutin Samardžić, Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Sandra Zirojević, a Odjeljenja za opštu upravu Aleksandar Marić.

Na sjednici su utvrđeni i poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Nevesinje za 2021. godinu i vrijednost nepokretnosti po zonama, prema kojima će stopa poreza iznositi 0,17% na procijenjenu tržišnu vrijednost nepokretnosti po zonama, što je na prošlogodišnjem nivou, osim proizvodne djelatnosti koja iznosi 0,05%.

Na sjednici je usvojen i Program rada Skupštine opštine Nevesinje za 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije